Teszteltem az Eachine új szemüvegét, az EV800D-t, ami a sima EV800 utódja, immár diversity-s vevővel, beépített DVR-el.

Az EV800 volt az első FPV szemüveg, amit még 2016-ban vettem birtokba, ezzel repültem először szemüvegben. Már ez a típus is árához képest meglepően jó minőségő volt, a műanyag kifejezetten jó tapintású, a működéssel sosem voltak problémák.
Ami igazán hiányzott belőle, az a DVR funkció, amit egy külső Eachine DVRPro beszerelésével lehetett pótolni, illetve a két vevő, azaz a diversity megléte.
 
Az új Eachine model, az EV800D ezeket a fő hiányosságokat igyekszik pótolni, és azt kell mondjam, nem fogunk csalódni.
 
Amit kapunk az EV800D-hez:
- törlő kendő
- kettő antenna
- külső töltő
- átalakító kábel a 2-3 cellás akkumulátorról való töltéshez
 
Fő funkciók:
- diversity, azaz két vevő a stabilabb vételért
- dvr felvevő és visszajátszó funkciók
- AV bemenet
- füllhalgató kimenet
- 800*480-as felbontás
- 40 csatorna
- beépített 1200mAh-es akkumulátor
 
A szemüveg a tesztek, és a folyamatos használat mellett is hozta az elvárt minőséget és megbízhatóságot, a DVR felvételek minősége jó, a vétellel sincsenek problémák!
 
Az elődhöz hasonlóan ez a verzió is kettészedhető, így állványra helyezve is használható, ami kiváló lehet kameraplatformot használóknak, illetve versenyen külső szemlélőknek is. Egy nagyon hasznos funkciónak tartom ezt, amit még kevés másik szemüvegben láthattunk!
 
Talán az egyik fó problémája az EV800D-nek, hogy a lencsetávolság nem állítható, illetve szemüveg sem nagyon fér bele, így a szemüvegeseknek gondot okozhat a fókoszulás, vásárlás előtt érdemes kipróbálni megfelelő e így is.
 
A másik, kisebb probléma, hogy a beépített akkumulátor csak 1200mAh, holott az előd modellben 2000mAh-s volt. Az üzemidő így jelentősen csökkent, nagyjából másfél óra után már 20% alatt van. Természetes ha van nálunk akkumulátor, akkor ezt az időt a végtelenségik kitolhatjuk, hisz használat közben is tölthetjük. Érdemes tehát az aksit külön megvásárolni és a 2000mAh-ás verzióra lecserélni.
 
A szemüveg megvásárolható a Banggood oldalán az alábbi linkre kattintva: Eachine EV800D
 
További információk és látnivalók a videó tesztben!
 

 


Hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be, vagy ha még nincs fiókod, regisztrálj!

Belépés Regisztráció