ISDT D2, két csatornás drón akkumulátor töltő

Az ISDT egy elég népszerű és széles termék palettával rendelkező gyártó, melynek két csatornás töltőjét a D2-t teszteltük!

ISDT töltők

Az ISDT mint gyártó számomra az elmúlt években vált ismerté, nem tudom előtte is voltak e termékei, de mostanra talán az egyik legismertebb akkumulátor töltő az FPV drónosok körében. Régebben amikor én kezdtem a hobbit 2016 környékén, még szinte mindenki csak az IMAX töltőket vagy klónjait használta. Nekem is egy ilyen volt, ami bár 4 évig hiba nélkül tette a dolgát, úgy gondoltam itt az ideje a cserének. Az ISDT a mai napra már 30-40 különböző töltőt, tápot, merítőt, elosztót forgalmaz, így szinte mindent megtalálhatunk náluk amire szükségünk lehet. A termékek kifejezetten minőségiek, a design, a kialakítás, menü szerkezet mind mind logikus és könnyen, gyorsan használható. A csere oka nálam főként a kompaktság volt, előtte 2 táp, 2 töltő. 2 paraboard felállást használtam, ami sok-sok kábellel jár, nehézkes elpakolni és nem mellesleg 2 konnektortis elfoglal .A D2 ezen problémákat megszünteti, de erről majd kicsit később!


Mi van a dobozban


A dobozban nincs sok minden, de nem is tudom mi lehetne még :) Kapjuk a töltőt a táp kábellel, egy kijelző védő fóliát, pár matricát és a pár oldalas kézikönyvet. Amit még el tudtam volna képzelni, és más töltőkhöz szoktak adni, azok az átalakítók, amik az XT-60-ról más csatlakozóra alakítanak, XT30-ra, JST-re stbstb. Szóval vásárláskor erre jó ügyelni, hogy legyen otthon megfelelő átalakítónk, ha más csatlakozós akksink van. A kijelző védő fólia szerintem egy szép extra, meg sem fordult a fejemben, hogy ilyen is lesz benne...
A doboz maga egyébként igényes, vastag karton, tipikusan a jó lesz még valamit belepakolni kategória, nem egy kidobós fajta :)


ISDT D2, a két csatornás kompakt töltő

A töltő szerintem egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy két csatornás, azaz egymástól függetlenül 2 töltést/merítést tud egyszerre végezni. Mint korábban írta, nekem 2 töltőm volt előtte, ezzel a készülékkel tehát a két töltő helyett elég egy eszköz, és mivel beépített táppal is rendelkezik, így abból sem kell kettő... Talán nem is kell mondani, hogy ez így mennyivel kompaktabb mint a korábbi felállás, kevesebb a kábel és könnyebben el is pakolható ha befejeztük a töltést.
A töltő színes kijelzővel rendelkezik, amin nyomon követhetjük mindkét csatorna állapotát, és elvégezhetjük a különböző beállításokat, ezekről a cikk végén találhattok képeket a galériában. A menü használata egyébként rém egyszerű, beállítjuk a töltési módot, az akksi típusát (LiHv, LiPo, LiIon, LiFe, Pb, NiMH/Cd) a cella feszültéséget és cella számot (2S-6S, ezt automatán felismeri) és hogy hány amperrel akarjuk tölteni. A cella feszültséget század, a töltési áramot tized pontosággal határozhatjuk meg. Ezután start task, és már indul is a töltés/merítés.
A töltés maximum 12A lehet csatornánként, a merítés pedig max. 3A csatornánként, ami átlag felhasználás során elég lesz úgy vélem.


Töltés közben a 320x240px-es 2.4 colos IPS LCD kijelzőn mindkét csatorna töltési adatai láthatók, úgymint a töltési amper, bepumpált mAh, összfeszültség és cellák feszültség tartománya. Amennyiben részleteseb adatokat akarunk, akkor az 1-es és 2-es gombok megnyomásával láthatjuk a cellánkénti feszültésget és a belső ellenállást is. A töltési állapotot egyébként színekkel is jelzi a készülék, narancs a töltés, lila a merítés és szürke az elkészült feladat esetén. Hasznos funkció ez, mert akár messzebbről ránézve is tudjuk mi történik, készen van a töltés. A feladat végét egyébként ismétlődő csipogással jelzi.

 


A használat nagyon egyszerű, összesen 2 gombunk és egy gombként is funkcionáló  tekerőnk van. A töltés megkezdéséhez először kiválasztjuk a használni kívánt csatornát a 1-2 gombbal, majd a tekerőt megnyomva a menüben beállítjuk a szükséges paraméterek, majd a start menüponttal elindítjuk a töltést. Töltés közben a tekerő megnyomásával lehetőségünk van az ampert változtatni, vagy megállítani a töltést, illetve a csatorna gombjának hosszan nyomásával azonnal leállítható a töltési folyamat.

A gép természetesen használható az ISDT parallel board-dal vagy bármilyen más XT-60as parallel board-dal is, így egyszerre 8-10 akksit is tölthetünk, és a két csatornának köszönhetően, a két oldalon különböző típusú, méretű akksikat is tölthetünk.
A kettes szám bűvöletében, a gép hátulján két ventilátor gondoskodik a hűtésről, ami már bár hangos, de rövid idő alatt visszahűti a rendszert és utána le is kapcsol, ameddig újra nem éri el a bekapcsoláshoz szükséges hőfokot.

A töltő oldallán található még egy USB csatlakozó is, így telefon, power bank töltésére is alkalmas, itt 5V/2A a leadott töltési teljesítmény.
Illetve itt található a szoftver frissítő csatlakozás is, bár az ehhez szükséges kábelt külön kell megvásárolni.

 

Kinek ajánljuk?

Röviden mindenkinek, akinek több mint 1 akksija van és azok különbözőek is, hisz ekkor használható ki teljesen a két csatornás töltési lehetőség. A kis mérete, könnyű kezelhetősége és a 200W/2*12A-es teljesítménye már csak hab a tortán.

A töltő megvásárolható a Banggood webshopjában, ára jelenleg 37.000 Ft körül alakul: ISDT D2 vásárlás

 

ISDT D2


Hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be, vagy ha még nincs fiókod, regisztrálj!

Belépés Regisztráció