Geprc Skip HD 3 colos micro drón teszt

A Gerprc gépeit is szeretjük, és náluk is megjelent már a népszerű 3 colos fogpiszka kategóriában pár gép, mi a Skip HD-t teszteltük, ami a BetaFPV gépéhez hasonlóan HD-s FPV kamerával érkezik.

Geprc Skip HD 3 colos HD-s drón

A Geprc mint cég, bár ez az első gépem tőlük így túl sok tapasztalatom nincs a termékeikkel, de elég sok gépünk, alkatrészük van, és viszonylag ismert márkának mondható, ezért tőlük nyugodtan lehet vásárolni, nincs gond a termékeikkel. Azt mondanám valahol a paletta közepén helyezkednek el. A Skip HD is egy jól sikerül gép, hozza a várhatót, a minőség teljesen rendben van.
Három verzióban készült a gépből, ezek méretben és FPV rendszerben különbözne főként:
- 2,5 colos Caddx Baby Turtle, 1202 8000kv motorral, 3 cellás, 63g
- 2,5 colos Runcam Split Nano 3, 1202 8000kv motorral, 3 cellás, 63g
- 3 colos Caddx Baby Turtle, 1105 5000kv motorral, 3-4 cellás, 72g
Mindegyikhez 5 perc repidőt ígérnek, ami tesztjeink alapján tartható is, laza közepes tempóban 7:30 is sikerült, erről láthattok egy videót a teszt végén.


Mi van a dobozban?

Szokásos doboz bontogatós rész következik, nézzük mit is kapunk. A doboz rendben van, szép és erős, van benne szivacs is, hogy ne sérüljön semmi. A gép maga be van fóliázva vagy hogy is mondjam, nem tudom mi értelme, ne menjen rá a por, vagy látszódjon, hogy nem nyúltak hozzá? Passz, de igényességet sugall :) A képek között lent találtok róla képet. Van piros és fekete matrica készlet, lehet ragasztgatni őket. Tényleg, szoktatok ragasztgatni? Én párat a nagy doboz szemcsire raktam régen, legalább egyedi. Van továbbá két szett Gemfan 3018 biblade propeller, 2db akksi strap, antenna tartó cső, bankkártya méretű vtx tábla, pót csavarok, csavarhúzók, szivacs az akksi alá és a Caddx távirányítója. Ez a verzió csak xm+-al kérhető, be is van forrasztva szépen, így lényegében ez egy BNF, azaz bind and fly gép. Párosítjuk a távirányítónkkal és már repülhetünk is.

Geprc Skip HD, nézzük mit tud a gép

A gép maga eléggé rendben van, a nyomtatott canopy frankó merev, de kissé rugalmas, így el tudja nyelni az ütődést, nem fog törni szerintem. A motorok tengelye nagyon rövid, végülis nem sokat számít, úgyis a csavarok fogják le a propellereket. A táp csatin van kondi, ez is plusz pont, bár már a legtöbb kép így jön, meglepő módon a Diatone gépek pl. nem, pedig az drágább kategória. A gépben xm+ vevő van gyárilag, az antennáknak van kivezetés a canopy-ból, plusz még a csövet rá lehet rakni. Én inkább zsugorcső párti vagyok, az nagyobb flexibilitást biztosít. Mivel én flysky távirányítóval rendelkezem, ezért a vevőt cseréltem egy IA8X-re, ezt szoktam rakni kisebb gépekbe, eddig bevált. Lényeg hogyha Flysky-os vagy, akkor vevőt kell cserélni természetesen. A 2,5 colos verziók rendelhetők vevő nélkül is.
A kis drón 3 és 4 cellás akkuról is képes repülni, de fontos megjegyezni hogy 4 cellán a gyártó nem ajánlja a 3 levelű propokat. Ezek jobban terhelik a ESC-t, vélhetően kevés lenne a 12A amit bírnak. Egyébként 3 cellán is nagyon élvezhetően repül, szépen finoman lehet vele krúzolni, és ha kell ugrik is, ja és akár 7 percet is bírt nálunk, 3 cellás 450mAh akksival. Az akksi strap, na én ezt a típust nem szeretem, nem lehet normálisan meghúzni, nem is értem miért használnak ilyet... Szóval ha van otthon tartalékban normális, akkor az tuti csere :)
A váz erős, masszív, itt inkább szélesebb karok vannak, de alacsonyabbak, "csak" 2.5mm-esek.

Nagyjából egyébként ugyanazt lehetne elmondani róla mint a nemrégiben tesztelt BetaFPV-s gépről, kisebb parkban kicsit erősek, de azért lehet velük csapatni ott is. Ami még különbség, és lényeges, hogy a BetaFPV-s gépben a Runcam HD-s fpv kamerája van, ebben pedig egy Caddx Baby Turtle. Az a helyzet, hogy nekem a Caddx HD képe jobban tetszik, sokkal jobban, az FPV kép viszont a Runcam-ban jobb. Remélem lesz majd egyszer olyan amiben minden nagyon jó, vagyis talán már van is, de az már más ár kategória -> Caddx Vista HD, remélem egyszer majd egy ilyet is tesztelhetek :)
Mivel a száraz technikai adatokban szinte teljesen ugyanaz mint BetaFPV HX 115, így ahhoz tudjuk hasonlítani, és azt gondolnám hogy végülis akkor ugyanolyan jó lesz, ugyanazt az élményt adja, de valahogy ez mégsem lett igaz. Felváltva is repültem a két géppel, és valamiért nem a Geprc gépe nyert, valamiért nem tudtam vele ugyanolyan finoman, pontosan repülni. Lehet ez motor karakterisztika, vagy akár látószög különbség miatt is, nem tudtam rájönni miért, de a HX 115 nyert, és maradt meg 3 colos kedvenc gépnek. Ez nem azt jelenti, hogy ez egy rossz gép, csak valamiért nekem egy hajszálnyival alulmaradt feelingben.

Repülési videó (HD)

A Caddx Baby Turtle nagyon jó, egyszerűen sokkal jobbak a színek, az élesség, mint az eddig tesztelt HD-s fpv kamerákon. Gyárilag elég jól be van állítva, a régebbi típusokon rendre mókolni kellett az éleséggel, szaturációval stb, mire elfogadható lett, és még akkor is igényeltek utómunkát. Itt erre nincs szükség, gyárilag ilyen, utómunka nélkül. Persze nem egy Gopro minőség, és nem is lesz sose az, de az, hogy már 3 vagy akár 2.5 colon is van egész jó minőségű felvételünk, az mindenképp egy elég jó dolog.

 

Összegzés

A Geprc Skip HD egy remek kis 3 colos gép, masszív vázon, jól megtervezett canopyval. Kezdőknek külön kedvező hogy nem kell 3-4 percenként akksit cserélni, lehet hosszasan gyakorolni kevesebb akkuval is.
A HD felvétel tényleg nagyon jó a kategóriához képest, a 3 colos méret pedig kisebb nagyobb parkokban bőséges erőt biztosít a freestylehoz is.
A gép szokás szerint a Banggood webshopjában vásárolható meg:
2,5 colos Caddx Baby Turtle verzió
2,5 colos Runcam Split Nano 3 verzió
3 colos Caddx Baby Turtle verzió
Ajánlott 3 cellás akkumulátor: Gaoneng GNB 11.4V 450mAh 80C 3S
Ajánlott propeller: HQ 3030 3-Blade és HQ 3020 2-Blade

 

 

Geprc Skip HD


Hozzászólások

Hozzászólás írásához lépj be, vagy ha még nincs fiókod, regisztrálj!

Belépés Regisztráció